Марокканська палаюча кава
Інгредієнти на 1 порцію:
1 стакан води,
1 столова ложка кави,
1 чайна ложка цукру,
жменька кориці,
2 головки гвоздики,
1 столова ложка абсенту.
Як приготувати:
- Для приготування марокканської палаючої кави необхідно взяти гарно обсмажені зерна кави, та мілко їх перемолоти.
- Втурці розігріти цукор, посипати корицею і гвоздикою. Коли цукор перетвориться на карамель, піднімаємо турку з вогню і насипаємо каву (для тих, хто полюбляє міцність, варто додати дві ложки). Дайте час каві перемішатися з карамеллю.
- Після цього швидко влийте в чашку гарячу воду і поставте турку на маленький вогонь. Кава підніметься густою пінкою, перемішуємо її та знімаємо з вогню.
- За п’ять хвилин знову ставимо на вогонь. Повторюємо так тричі, це є особливістю марокканської кави.
- Залишилося налити в кавові чашки, підпалити ложку абсенту, та подати її палаючою.
Смачного!!
Більше інформації про каву по-Марокканськи:
Кава в Марокко називається «qahwah», її варять в маленьких мідних кавоварках «jazouva», або в турках. Готують каву методом триразового кип’ятіння. В цій країні часто варять каву без цукру, додаючи його при подачі. Багато місцевих жителів полюбляють солену та перчену каву, для збільшення її аромат та смаку. Та це, не є типовим для мешканців Європи!
Ще однією незвичною особливістю вживання кави в Марокко, є додавання помаранчевої води під час третього кипіння. Помаранчеву воду готують із квітів гіркого апельсину, товчених та залитих кип’яченою водою.
Коли напій розливається по чашкам, варто додати трохи кориці. Також популярною є суміш -«п’ят ь китайських прянощів», яка складається з семи компонентів: кориці, анісу, фенхелю, гвоздики, лакриці та білого перцю.
Контакты менеджера: