ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ЄМЕНСЬКИ
ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ЄМЕНСЬКИ
Для приготування кави по-єменськи використовуються не мелені зерна кави, а кавове лушпиння. Треба відзначити, що підійде не будь-яке лушпиння кавових зерен. Для кави по-єменськи потрібне лушпиння кави сорту «Мокко», тому що вона містить велику кількість кофеїну і має хороші смакові якості.
Для приготування напою необхідно відібрати крупне лушпиння і обсмажити його як кавові зерна, звертаючи особливу увагу, щоб вони не пригоріли. Після обжарювання його розмелюють в кавомолці до порошкоподібного стану і ще раз прогрівають.
Ще один важливий інгредієнт у рецепті кави по-єменських — Кардамон, який додається за смаком. Його кількість залежить від ваших уподобань.
Кава по-єменськи вариться традиційним способом.
У турку насипають мелене кавове лушпиння, додають кардамон за смаком, заливають холодною водою і ставлять на повільний вогонь. Кава повинна бути міцною, тому мелене кавове лушпиння потрібно насипати в достатній кількості. Як тільки напій закипить, то знімаємо з вогню і розливаємо по чашках.
Кава по-єменськи готова!
СМАЧНОГО!
Контакты менеджера: