ГОРНЯТКО КАВИ ПО-В’ЄТНАМСЬКИ

ГОРНЯТКО КАВИ ПО-В’ЄТНАМСЬКИ

Головна особливість рецепту приготування кави у В’єтнамі — це заварювання її за допомогою прес-фільтра (тобто френч-преса). Вони бувають з нержавіючої сталі, чи алюмінію, чи з срібла. Отже, щоб повною мірою насолодитися кавою по-в’єтнамськи потрібно дістати з полиці саме френч-прес.

Що нам потрібно:
2 — 3 чашки щойно змеленої (краще грубого помелу) в’єтнамської кави
90 — 100 мл крутого окропу
Френч-прес
Стакан або чашка з жароміцного скла

Отже, фенч-прес потрібно розібрати так, щоб встановити підставку і ємність на склянку. У ємність додаємо потрібну кількість меленої кави, в залежності від ваших уподобань. Рівномірно розподіляємо шар кави у фільтрі, щоб її поверхня була гладкою (це ще одна обов’язкова умова).
Тепер візьміть сам прес, тобто сито з ручкою, і легенько утрамбуйте шар кави.
Потім налийте в ємність близько 10 мл окропу і чекайте секунд 20 поки кава почне давати аромат. Долийте воду, що залишилася, та накрийте кришкою чашку і заварюйте протягом 5 хв. Кава при цьому повинна капати у склянку. Коли вся вода стікла — кава по-в’єтнамськи готова.

СМАЧНОГО!

Ждем Ваших запросов по адресу:   
Контакты менеджера:
zaplatiandleti@gmail.com
тел: +38 067 506 99 92
тел: +38 050 565 34 12
тел: 044 257 01 27

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Рейтинг

*

code

Активный отдых: Крым, Кавказ, Карпаты, Алтай. Походы, рафтинг, конные туры. Каталог туристических сайтов.