ГОРНЯТКО КАВИ ПО-КОСТАРIКАНСЬКИ
ГОРНЯТКО КАВИ ПО-КОСТАРIКАНСЬКИ
Кава в Коста-Ріці є національним багатством. Ця невелика країна поставляє кавові зерна на світовий ринок з початку 18 століття. Завдяки високогірному клімату і родючому грунту з мінеральними залишками вулканічної магми, костариканська кава багата на присмак, в якому виразно проявляються відтінки абрикосового, цитрусового, сливового і шоколадного смаку.
Інгредієнти для приготування кави по-костаріканську:
• Вода — 2 чашки
• Ретельно змелена костаріканська кава (краще сорту «Тарразу») — 8 ст. ложок
• Цукор — 1 ч. ложка
Кава по-костаріканськи готується наступним чином. Воду потрібно довести до кипіння. В каструльку або турку помiстити мішечок з марлі, в який насипають каву дрібного помелу. Бажано, щоб шарів марлі було декілька. В чашку через мішечок з кавою заливають кип’яток. Після того як вся вода стече, додається цукор.
Далi розливаємо каву в маленькі розігріті чашки для кави.
У костаріканської кави є епітет, який постійно вживається гурманами, стосовно улюбленого напою з цієї самої південної країни Центральної Америки. Костариканську каву називають «пекучию». І якщо ви спробуєте таку каву, то ви зрозумієте про що йдеться.
Кілька фактів про каву з Коста-Ріки.
Зерна кави в Коста-Ріці з’явилися в 1816 році. Через п’ять років в країні, яку іспанські конкістадори назвали «багатий берег», вже налічувалося 17000 дерев.
У Коста-Ріці заборонені всі сорти крім арабіки. У самій країні існує свій реєстр видів кави. Найпопулярніші марки костаріканської кави Ла мініт Тарразу і Брітт Тропіко.Але Коста-Ріка — це не тільки країна-експортер кави.
Місцеві жителі теж дуже люблять цей напій. Вони закінчують їм будь-який прийом їжі.
СМАЧНОГО!!
Контакты менеджера: