ГОРНЯТКО КАВИ ПО-КОЛУМБIЙСЬКИ
ГОРНЯТКО КАВИ ПО-КОЛУМБIЙСЬКИ
Каву в Колумбії п’ють у величезних кількостях, i зазвичай їм завершують трапезу. Дуже поширений рецепт приготування у турці.
Сам рецепт дуже простий. Щоб його приготувати нам потрібнi:
— Вода 100-150 мл;
— Кава мелена — 2 ч.л .;
— Цукор за смаком;
— Кавові зерна і шоколад.
Спочатку турку підігрівають на плиті, потім насипають в неї порцію мелених зерен (дві десертні або чайні ложки), додають воду і цукор за смаком. Як тільки починає підніматися піна — вимикають вогонь.
Готову каву прийнято сервірувати у маленькi чашки, при цьому на кожне блюдце кладуть кілька обсмажених зерен, які попередньо занурюють у розтоплений шоколад і дають йому загуснути.
П’ють такий напій незвичним способом. Після декількох ковтків свіжозвареноi кави робиться ковток холодної води — він очищує смакові рецептори, і дозволяє повноцінно відчути м’який смак і аромат справжньої кави по-колумбійськи. До того ж, як стверджують дієтологи, цей метод корисний тим, хто страждає від печії, — запиваючи каву холодною водою, не пошкоджується слизова оболонка шлунку.
СМАЧНОГО!
Контакты менеджера: