ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ГРЕЦЬКИ
ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ГРЕЦЬКИ
А ви знаєте, що греки теж полюбляють пити каву? Пропонуємо вам спробувати один з рецептiв вiд грецьких гурманiв. Готується кава по-грецьки на основі холодноi, навіть крижанoi, води. Вона навiть не вариться, а повільно запікається, i найголовнiше -кава повинна вийти з дуже густою піною.
Iнгредiєнти:
— 100 мл води;
— 1 ч. ложка кави мiлкого помелу (в оригіналі сорт «Робуста», бажано взяти свіжозмелену каву);
— цукор за смаком.
Отже, берем свiжозмелену каву i кладемо ii разом з цукром в турку, потiм потрошку додаємо крижану воду і виделкою перемішуємо до однорідності, точніше збиваємо. Потiм насипаємо в сковороду пiсочок, розжарюємо його i ставимо в нього турку з нашою кавою, яку починаємо постiйно перемiшувати. Поступово, як тiльки-но почне утворюватися пiнка , а сама кава почне пiднiматись- знiмаємо ii з вогню секунд на 20-30, щоб трохи осiл, не допускаючи кiпiння робимо так 3-4 рази .Каву не потрiбно проціджувати. Вона повинна бути дуже насичена та густа iз дуже густою піною. Подають напій зi склянкою води і льодом.
СМАЧНОГО!
Контакты менеджера: