ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ДАНСЬКИ

ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ДАНСЬКИ

Більше італійців каву п’ють тільки скандинави. Яскравий тому приклад — данці. Вони осушують кавові чашечки мінімум 5 разів на добу: за сніданком, обідом, полуднем (в 15:00), вечерею і перед сном.
А ще жителі цiєї суворої маленької держави весь час носять із собою термос. Відгадайте що в ньому? Зрозуміло! Не горілкою ж грітися.
У Копенгагені є навіть район, який місцеві жителі прозвали «Latte District». «Район Латте» отримав свою назву через концентрацію кав’ярень на квадратний метр.
Ціни в цих закладах, правда, трохи кусаються, тому данці воліють потягувати каву в домашній обстановці. П’ють всe — від звичайного еспрессо до вишуканої «ірландської» кави з віскі зі збитими вершками.
Але, мабуть, самим датським зі всіх рецептів є кава з гвоздикою і корицею.

Для його приготування вам потрібно:

500 мл свіжозвареної чорної кави;
100 мл темного рому;
20 гр коричневого цукру;
2 палички кориці;
«Зірочки» гвоздики;
зефір.

Використовуйте каву середнього помолу слабкого обжарювання. Зваріть напій звичайним способом (можна використовувати крапельну кавоварку або френч-прес).
Процес приготування кави по-датськи схожий на варіння глінтвейну. Перелийте зварену каву в невелику каструльку. Додайте ром, цукор і спеції. Перемішайте і дайте трохи настоятися. Потім поставте каструльку на невеликий вогонь.
Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню. Залиште каву на 60-80 хвилин, дозвольте їй ввібрати аромат і смак кориці і гвоздики. Потім можна знову підігріти напій і подати, розливши у великі глибокі стакани. П’ють таку каву з зефіром або печивом.

СМАЧНОГО !

Ждем Ваших запросов по адресу:   
Контакты менеджера:
zaplatiandleti@gmail.com
тел: +38 067 506 99 92
тел: +38 099 917 48 57
тел: 044 257 01 27

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Рейтинг

Активный отдых: Крым, Кавказ, Карпаты, Алтай. Походы, рафтинг, конные туры. Каталог туристических сайтов.