ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ЧИЛIЙСЬКИ

ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ЧИЛIЙСЬКИ

Сантьяго сьогодні — це одне з найбезпечніших міст Південної Америки. Якщо спробувати коротко описати цей мегаполіс на тлі засніжених Анд, то слід, напевно, зазначити три ключові поняття: графіті, стріт-арт і сигаретний дим. Але і це не все, скаже вам будь-який чилієць. І буде при цьому мати на увазі навіть не численні історичні пам’ятки в самому Сантьяго і навколо нього. А особливий дух міських кав’ярень. Причому слово «дух» він застосує не тільки в значенні «аромат». Воно буде включати в себе, неважливо, про яку каву йдеться — чи то найміцніший подвійний чорний, або тягучий еспрессо-маккіато, або пухнастий оле-капучино, — але ще й якийсь додатковий бонус, збуджуючий не тільки харчові рецептори. Цей бонус — ноги.) Сантьяго відомий дуже багатьом завзятим мандрівникам своїм надзвичайним Café con Piernas — «Кава з ногами»: сьогодні цей образ став невід’ємною частиною особливої сексуальності чилійської столиці.Просто чилійці придумали таке ось «два в одному»: насолоджуючись красою одного, сильніше відчуваєш смак іншого. І навпаки. Тут так прийнято.
Отож сьогоднi пропонуємо вам спробувати каву по-чилiйськи, яка пiдбадьорить вас на весь день.)

Спосiб 1
Інгредієнти:
3/4 склянки молока
25 г гіркого шоколаду
23 г кави
1 столова ложка коричневого цукру
щіпка кориці
щіпка мускатного горіха
ванілін на кінчику ножа
свіжий перчик чилі
300 мл. води

Зварити каву. Потiм розiгріти молоко i додати до нього поламай шматочками шоколад, цукор, прянощі і влити каву. Нагрівати, збиваючи вінчиком до повного розчинення шоколаду і кристаликів цукру. Але нi в якому разi не доводити до кипіння! Покласти в гарячий напiй перець чилі хвилин на 5, а потім процідити. Можна прикрасити напій вершками, збитими з порошком какао, цукровою пудрою і прянощами.

Спосiб 2

Інгредієнти:
2 л молока
1/2 чашки мiцноi кави
400 г цукру
1/3 ч.л. мускатного горіха
10 цвяшків гвоздики
2 палички кориці
4 ч.л. екстракту ванілі
0,5 л міцного алкоголю

Приготування:
Поставити кип’ятитися 2 літри молока. Зварити півчашки міцної кави і додати туди 400 г цукру (можна взяти розчинну кава — 5 ч.л. на півчашки окропу).
Як тільки молоко закипіло, сильно зменшити вогонь, влити туди каву з цукром і додати спеції: 1/3 потертого на тертці мускатного горіха (можна ч.л. меленого), 10 цвяшків гвоздики, дві поламаних на шматочки палички кориці (можна мелений еквівалент) , варити на межі кипіння 10 хвилин, постійно помішуючи.
Остудити і процідити.
Додати 4 ч.л. екстракту ванілі і півлітра (або за смаком) міцного алкоголю. У Чилі використовується виноградна самогонка Посмішка. Можна замінити на виноградну горілку піско, італійську граппу, білий ром, коньяк, віскі або горілку. Розлити в пляшки, зберігати в холодильнику і попивати на вечерю, заїдаючи паскою.

Без алкоголю напій теж цілком приємний і повинен дуже сподобатися нашим дітям. Щоб він був густішим і смачнiшим, замість цукру можна покласти згущене молоко.

СМАЧНОГО!

Комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Рейтинг

*

code