ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ЧЕСЬКИ
ГОРНЯТКО КАВИ ПО-ЧЕСЬКИ
Щоб приготувати дуже смачну, зігріваючу, підбадьорливу каву зовсім не обов’язково керуватися якимось складним і оригінальним рецептом. Ви можете зробити такий напій із самих звичайних і рядових інгредієнтів — можливо ви нікого не здивуєте, але сподобається така кава точно всім. Щоб у кавовiй справі бути завжди на висоті варто запастися всього лише якісною сировиною — кавою в зернах, які були обсмажені не більше двох місяців тому і не раніше двох тижнів тому. Меліть каву не раніше ніж за двi години до приготування, інакше всі масла, що надають каві аромат і насиченість, випаруються.
Щоб приготувати просту і легку каву по-чеськи нам знадобиться:
кава мелена — 10 грам;
чиста холодна вода — 100 мл;
2 чайні ложки цукру;
свіже нежирне молоко — 30-40 мл.
У суху турку насипаємо мелену каву і заливаємо ii холодною водою.
Ставимо на плиту і повільно доводимо до кипіння, не даємо пінці втекти і знімаємо турку з вогню.
Даємо кавi настоятися близько трьох хвилин, а осаду осісти на дно.
У цей час підігріваємо молоко.
Розливаємо гарячу каву по чашках, додаємо цукор і молоко, якого повинно бути не менше третини.
CМАЧНОГО!
Контакты менеджера: