ГОРНЯТКО КАВИ ПО-БАВАРСЬКИ

ГОРНЯТКО КАВИ ПО-БАВАРСЬКI

Уявіть таку ситуацію.В кафе Ви замовили каву по-баварськи, а Вам замість напою принесли застиглий десерт. Не поспішайте підозрювати офіціанта. Просто в Баварії свого часу був придуманий оригінальний рецепт десерту на основі кави. Його секрет таїться у використанні желатину і яєчних жовтків. Саме завдяки такому складу з кави виходить кремоподібна надзвичайно смачна маса. А приготувати вдома такий десерт дуже просто.

кава міцна свіжозаварена — 250 мл.
молоко — 150 мл.
желатин — 1 ч.л.
цукрова пудра — 75 гр.
яєчні жовтки — 2 шт.

Підігрійте молоко, не доводячи до кипіння. Чайну ложечку желатіну замочіть в невеликій кількості звареної кави, половини чашки буде достатньо. Розтирайте жовтки разом з цукровою пудрою, в скляній або емальованій посудині до однорідного стану.Каву, гаряче молоко і яєчну суміш, з’єднайте, гарненько помішуючи, не даючи жовткам згорнутися. Отриману масу поставте на повільний вогонь. Пiдiгрійте її, не перестаючи інтенсивно помiшувати. При цьому не доводьте до кипіння.Потiм додайте желатин. Як тільки Ви помітите, що суміш почала загусати, розподіліть її по формах і дайте охолонути. Таку каву подають холодною. Десерт відмінно поєднується з шоколадом, збитими вершками, какао і горіхами. Не бійтеся експериментувати!
СМАЧНОГО!

Комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Рейтинг

*

code