ГОРНЯТКО КАВИ ПО-АЛЖИРСЬКИ
ГОРНЯТКО КАВИ ПО-АЛЖИРСЬКИ
Рецепт кави по-алжирськи підійде тим, хто любить каву з лікером. У каві по-алжирськи відмінно поєднуються аромат і смак свіжозвареної кави, лікеру і збитих вершків.
Для приготування 1 порції кави по-алжирськи знадобляться такі інгредієнти:
мелена кава — 1 ч.л. з гіркою;
цукор — за смаком;
яєчний лікер — 20 мл;
вершки — 20 мл;
холодна вода — 60 мл.
1. Зварити каву в кавоварці або турці. Якщо варити каву в турці, то її треба спочатку злегка прогріти, потiм насипати каву, цукор і все перемішати. При додаванні цукру потрібно врахувати, що лікер сам по собі дуже солодкий. У цьому рецепті можна спробувати взагалі відмовитися від цукру.
2. Налити воду, знову все перемішати і поставити на маленький вогонь. Як тільки кавова пінка підніметься, зняти з вогню і почекати поки вона осяде. Повторити цю процедуру ще 2 рази. По закінченні капнути трохи холодної води, щоб гуща осіла.
3. Налити лікер в келих і повільно додати в нього каву, буквально по стінці келиха, щоб не допустити потрапляння гущі.
4. Викладаємо зверху на каву збиті вершки, які при бажанні можна присипати какао. Кава по-алжирськи готова!
СМАЧНОГО!
Контакты менеджера: